DIY

Ideeën om te doen in je bullet journal.

Op dit moment is het heel hip om een bullet journal te hebben. Het is zoiets als een modern dagboek. En meestal zien die er dan heel vrolijk en fris uit. Ze geven je zo een typisch lentegevoel. Mij geven ze toch dat gevoel. Maar ik weet wel niet altijd wat ik erin wil doen. Daarom is het handig om een lijstje te maken. Jullie hoeven dat niet meer te doen, ik heb het namelijk al voor jullie gedaan.

 • een lijst met nog te lezen boeken. Een leeslijst als het ware.
 • een playlistpagina. Hierop schrijf je dan alle liedjes die naar het schijnt wel leuk zijn. Zo vergeet je ze niet. Je kunt dan ook aanduiden of ze inderdaad zo leuk zijn.
 • een pagina met je paswoorden van social media. Ik weet het je mag je wachtwoorden niet opschrijven. Dat zeggen ze, maar ze zeggen ook: “Je mag niet hetzelfde wachtwoord gebruiken voor alles. Ik schrijf mijn wachtwoorden op en mijn kanalen zijn nog nooit gehackt. Maar waarschijnlijk zou ik ze al lang vergeten zijn had ik ze niet opgeschreven.
 • Een dream tracker is vooral grappig als je het de dag erna nog eens herleest. Het is de bedoeling dat je al de details die je je kunt herinneren opschrijft. Zo heb je meteen ook een verhaal om te vertellen op familie bijeenkomsten.
 • De tekst van een liedje dat je echt wel tof vindt. Ik gebruik daar een volledig apart boekje voor ( ik zit zelfs al aan mijn tweede liedjesboek). Als je dus echt veel houdt van zingen is een apart boekje misschien een optie.
 • Je kunt recepten opschrijven. Dit zijn dan je favoriete recepten.
 • een travel bucket list: Hier schrijf je op waar je graag nog naartoe wilt.
 • Je kunt een pagina maken met je favoriete blogs. ( vergeet deze blog niet)
 • Maak een pagina met allemaal ideeën voor in je bullet journal. 😜
 • Geef eens een volledige pagina aan één enkele quote. Of je schrijft alle quote’s die je leuk vindt op. Of je doet het allebei.
 • Ideeën voor een volgend blogpost of voor een volgend verhaal.
 • Een beur je op lijst. Hier schrijf je dan alle dingen op waardoor jij je altijd beter voelt. Dus dingen die je moet doen als je een beetje verdrietig bent.
 • Een moodtracker. Het is de bedoeling dat je iedere dag een stukje van de tekening kleurt. De kleur geeft dan aan welk humeur je had. Dit is ook omdat kleuren ontspannend werkt.

Een bullet journal ziet er soms ook heel chic uit. Dit waren mijn ideetjes en heb je zelf nog ideetjes dan mag je ze zeker aan mij vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s