alles over de tuin, leven organiseren

Hoe hou je katten uit de tuin?

Als tuinierster kom je in de stad regelmatig in contact met katten. Meestal is het zo dat de katten een stuk tuin gebruiken als kattenbak. Ik weet waarover ik spreek, onze buren zijn kattenliefhebbers. Die komen dus af en toe in onze tuin om mijn plantenbak als kattenbak te gebruiken. Maar na een beetje research op het internet vond ik een aantal mogelijke oplossingen. Voor mij werkten er ongeveer 4 van de 5 ideeën.

Ik weet het katten zien er schattig uit maar in werkelijkheid zijn het echte duiveltjes. Begrijp me niet verkeerd, ik vind katten super schattig. Behalve als ze in mijn tuin misdaden begaan.

Enkele dingen die katten soms doen in mijn tuin.

  • Mijn kweekbak gebruiken als kattenbak.
  • Vogeltjes aanvallen.
  • Op mijn kruiden bijten.
  • Bloempotten gebruiken als kattenbak.
  • krabben aan de blaadjes van sommige planten.

Maar nu genoeg gezeurd over de dingen die ze doen. Nu gaan we kijken naar de oplossingen.

  1. De eerste oplossing is koffiepulp. Ik strooi het gewoon op hun lievelingsplaatsen. Dan krijgen ze dat in hun vacht, ze wassen zich, ze krijgen koffiepulp op hun tong, ze gruwen en herinneren zich dat ze niet in die bakken moeten zitten. Het is een oplossing op langere termijn. Maar hij werkt wel.
  2. Het volgende dat werkt zijn citroenschillen. Katten houden niet van de geur van citroen. Leg de schillen of en plantje dat naar citroen ruikt op de plek waar ze door moeten. Je legt of zet dit dan op hun ingangen. Als ze binnenkomen ruiken ze citroen en gaan ze er alweer vandoor. 😁
  3. De simpelste oplossing is om ze met een waterpistool weg te jagen. Dit werkt maar is wel een beetje wreed. Als je dus een dierenliefhebber bent dan is het het best om één van bovenstaande oplossingen te nemen.
  4. Als je een grote tuin hebt dan kun je de katten weglokken. Je maakt gewoon een plekje waar katten weten het is hier fijn en ze laten de rest van je tuin met rust. Dit kun je ook doen als je last hebt van andere dieren die je vervelend vindt.

Dit was het dan. Als je zelf nog een goeie tip hebt wil ik die zeker horen.

2 gedachten over “Hoe hou je katten uit de tuin?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s