andere, plastic

Plastieken quarantaine weetjes.

Sinds dat we in lockdown zitten zijn er een aantal soms interessante soms grappige weetjes tevoorschijn gekomen. Bij mij toch. Je leert door die feitjes ook hoe we ons plasticverbruik in corona tijden een beetje kunnen verminderen.

  • We gebruiken nu veel meer mondmaskers. Op zich is dat niet slecht. Maar het is wel jammer dat het ongeveer duizend jaar duurt voordat een plastic mondmaker is afgebroken. Dus het is handiger ( en beter voor de portemonnee) om een stoffen mondmasker te dragen.
  • We kopen meer voorverpakt voedsel dan vroeger. Nu worden sommige groenten en fruit ook in plastic zakken verkocht. Dat is natuurlijk goed tegen corona, maar nu gaan we wel terug moeten vechten tegen het plastic zakje. Als remedie kun je je fruit gewoon in een stoffen tas doen.
  • Ook plastic handschoenen worden veel meer gebruikt. Ook hiervoor heb je een oplossing: gewone stoffen handschoenen. Ze werken evengoed en zitten zelfs beter.
  • We kopen nu ook vaker voedsel dat we langer willen bewaren. Dat soort voedsel zit in blikjes. Dan koop je ook een pakketje blikjes en niet gewoon één blikje. En om die blikjes bij elkaar te houden gebruiken we: plastic. Je kunt ook zelf voedsel bewaarproof maken. Zoek maar eens op internet.

Zo heb je voor alles een oplossing. Soms moet je gewoon eens creatief denken. Dus Bee creative 😉. Heb je zelf nog een vraag rond plastic dan wil ik graag helpen om ze op te lossen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s