eten, personal

Waarom ik mezelf heb voorgenomen nooit meer vlees te eten.

Er zijn veel mensen die plots vegetariër werden. Er zijn minder mensen die goed weten wanneer en wat de doorslag gaf om het te worden. Ook bij mij was dat zo. Tot op Vaderdag.

Mijn opa is een grote vogelliefhebber. En hij heeft ook een apparaat om vogeleieren uit te broeden. Daarom geeft mijn tante hem regelmatig eitjes om uit te broeden. Ter info: mijn tante heeft kippen.

Ik vond deze kuikentjes super schattig, en zat dan ook bijna de hele tijd bij hun. Tot dat het vlees op de barbecue klaar was. (Ik eet geen vlees maar ga wel op de zelfde tijd aan tafel) Toen zag ik de absurditeit ervan in. Eerst knuffelen met kuikens en hun volwassen familieleden en dan lekker kippenballetjes eten. Ik vond, en vindt het nog steeds een beetje raar.

Ook toen ik las wat er allemaal gebeurde in die kwekerijen. Bijvoorbeeld, dat pasgeboren haantjes verhakseld werden, omdat ze nergens toe dienen ging er bij mij niet in. En niet alleen bij kippen, maar ook bij andere dieren word er veel te hard met dieren omgegaan.

Dat is het moment dat ik dacht: voor deze diertjes eet ik geen vlees meer.

Ondertussen was ik ook al half verliefd geworden op het zwarte kuikentje. Je ziet het hier mooi in de lens kijken. Ik heb me zelfs uitgeroepen tot de meter van het kuikentje. En, de naam die ik haar gegeven heb is ( heel toepasselijk) zwartje.

Ik ben ook bij de al wat oudere kipjes geweest. Ook daar kun je ze eigenlijk nog goed pakken. Als ze aan je gewend zijn. Bij mij duurde het eventjes voor ze wisten wie ik was maar, daarna kon ik ze gemakkelijk pakken.

Ik heb mijn opa ook gevraagd om dit kuikentje ( dat nu waarschijnlijk al een jonge kip is) bij te houden. Zodat ik het zou kunnen verzorgen.

Als je al vegetariër bent, wat heeft daarvoor gezorgd? En als je het zou willen worden, wat zou je erdoor overtuigen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s