andere

13 groene quotes.

Mensen houden van quotes niet? Ik ook en ik hou nog meer van de aarde en de natuur. Dus ik heb speciaal voor jullie mijn 17 favoriete quotes opgeschreven. Ik geef er ook uitleg bij over waarom ik het een mooi gezegde vind. Deze gaan allemaal over het milieu het klimaat en nog meer van die dingen.

We ar skipping our lessons to teach you wan.

Deze heb ik gevonden op pinterest. Je hebt daar veel van die quotes. Het mooie eraan is dat het normaal gezien de ouders zijn die de jongeren een les geven. Dit vertelt dat ook kinderen volwassenen een les kunnen leren.

It’s just one straw- said 8 billion people

Dit zegt dat kleine dingen groot worden. Het vertelt eigenlijk ook dat als je iets kleins doet en iedereen doet dat, dat het een grote impact heeft. Dus: kleine dingen worden groot maar dan met een insteek die past bij het onderwerp.

Human logic: cut the trees, made paper with them and write: “save the trees”

De deze vertelt dat zelf al is iets goed bedoeld dan nog kan het zijn dat het de situatie alleen maar slechter maakt. Het geeft wel een beetje weer dat mensen soms heel onlogisch zijn.

Things are not always what they seem. The deer isn’t crossing the road, the road is crossing the forest.

Ik vind dit mooi omdat het toont dat je dingen soms over het hoofd ziet doordat je zo gefocust bent op wat je is aangeleerd. Ook zegt het voor mij dat je moet proberen om na te denken en niet zomaar alles dat je geleerd wordt klakkeloos over te nemen in je denkbeeld. Deze levenswijsheid heb ik trouwens eens meegekregen van een meester van op school.

De planeet is goud waard.

What i stand for is what i stand on.

Ik weet niet goed waarom ik dit mooi vind maar het heeft wel iets beschermend’s.

Change the system not the climate!

Ja dit zegt duidelijk dat we moeten veranderen. Een citaat/quote die aanzet tot reageren, kan het nog mooier? Ik vind het in ieder geval iets bijzonders.

Plants can survive without humans, But humans can’t survive without plants.

Deze vind ik mooi omdat het ook echt zo is. Planten hebben ons niet nodig, integendeel! Maar wij mensen hebben de natuur wel degelijk nodig. Of kun jij geld of jobs ademen misschien? Ik niet ze.

Uced once, last forever.

Dit gaat over een plastic flesje of een plastic zak. Je gebruikt die maar één keer. Wist je dat mensen een plastic tasje gemiddeld maar 20 minuten gebruiken? Daarna belandt het zonder pardon in de vuilnisbak. Dus deze zegt dat we een beetje spaarzamer moeten zijn met plastic. Een bazige quote: love it.

Shall we clair the air?

Dit moet heel zacht gezegd worden. Dan wil je het toch meteen doen? Zo liefelijk gevraagd, dan is weigeren gewoon onbeleefd. Ik vind dat toch een beetje ongemakkelijk. Dus we gaan nu met z’en allen de lucht schoonmaken.👍👍👍

The greatest threat to our planet is the belief someone els will save it.

Geef toe dit klopt. We zijn in zekere zin allemaal buren en we moeten allemaal onze woonplaats beschermen. Of beter gezegd we moeten nu onze planeet beschermen.

We never now the worth of water till te well is dry.

Dat is zeker niet met alleen maar water zo. Je weet bijvoorbeeld pas dat je geliefd bent als je geliefde weg is. Of je wilt de zon pas als het regent. Eigenlijk is dat wel een beetje raar, niet?😲 Ik vind van wel.

Less boats, more fisch.

Dit is van Greenpeace. Ik zou het het liefst zeggen tegen mensen die vinden dat we met ze’n allen meer vis moeten gaan eten. Ik weet het, ik eet ook nog vis. Maar jammer genoeg lust ik dat niet eens en mogen we van mij stoppen met vis vangen en eten.

I’m sure the dinosaurs thoucht they have time too.

Jep, inspelen op een andere wereldramp heeft effect bij sommige mensen. Het enige jammere is dat de dinosaurus dat niet kon weten. Maar dat neemt de woorden geen kracht af.😉

Welke quote is jouw favoriet? Of heb je zelf nog één? Laat het me zeker weten via de comments.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s