andere

Hulp om snel vogels in de tuin te spotten.

Hou jij ook van vogels in je tuin? Ik vind het altijd leuk om van die schattige beestjes te zien. Enkel zijn sommige beestjes nogal schuw. Dus dan kun je moeilijk even de tuin in wandelen om het vogeltje te zien. Ik geef twee dingen in deze blogpost. 1 Welke vogels je in Vlaanderen meestal spot en 2) tips om een goed zijn in vogeltaal zodat de vogels niet bang van je zijn.

Dit zijn geloof ik de vogels die je het meeste ziet. Als je al hun namen plus hoe ze eruit zien altijd bij je wilt hebben dan is het waarschijnlijk het best om hier de poster van natuurpunt te downloaden en hem te printen.

De 5 meestvoorkomende vogels in de Vlaamse tuin.

 1. De duif, Er is niet echt iemand die ze zeer graag ziet maar dan nog komen ze veel voor. Het is een soort van plaag. Veel kun je niet over de duif vertellen behalve dat hij bijna alles eet.
 2. Het roodborstje is wat liever gezien. Dit vogeltje is schuw en wordt vaak alleen gezien. Dat laatste omdat ze zeer agressief zijn tegen andere vogels. Zelfs op hun soortgenoten pikken ze. Het is duidelijk, dit vogeltje is minder onschuldig dan je denkt.😉
 3. De zwarte merel. Deze vogel wordt meestal alleen merel genoemd. Ze zijn niet snel bang en vallen daardoor vaak ten prooi aan katten. Een jaar of twee geleden zijn er ook veel merels gestorven door een ziekte. Ze waren bijna uitgestorven hier maar nu zijn ze er gelukkig weer.
 4. De pimpelmees is een is een klein vogeltje. Hij is minder snel bang dan het roodborstje maar erg dapper is hij ook niet. Dit zijn slimme vogeltjes en vallen zodoende ook veel minder ten prooi aan katten. Dit vogeltje wordt vaak verward met de koolmees. Ik geef toe ook ik maak soms wel een vergissing tussen die twee. De laatste tijd komt de pimpelmees echter veel meer voor.
 5. De spreeuw is de nachtmerrie van iedereen met een bessenstruik in zijn tuin. Deze vogels staan erom bekent dat ze hele struiken kaalvreten. Meestal zitten ze met een groep van 8 tot meer bij elkaar. Dus als je houdt van de bessen op je bessenstruik je bent gewaarschuwd! 😈😈😈 Leg er een net over dat kan helpen.

Tips om vogels te spotten.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je vogels wilt zien.

 1. Doe geen flitsende of felle kleding aan.
 2. Je zal sowieso even moeten wachten voor je er een ziet dus waarom pak je geen boekje mee?
 3. Zit terwijl je wacht/bij de vogels niet de hele tijd te bewegen. Daar worden ze door afgeschrikt.

Zo dit was de vogelsetiquette. Nu de tips om zo snel mogelijk vogels te zien.

 • Lok ze met een lekker hapje. Dan bedoel ik niet dat je: “kom ze, kom ze” staat te roepen. Want als daar ooit vogels (behalve duiven) op af komen, amai.
 • Als je ze met voedsel lokt voorzie dan een ruim assortiment van noten en ander dingen die vogels graag eten. Om te kijken welke vogel wat graag eet kun je hier klikken.
 • Wees heel stil. Vogels komen nog steeds het snelst als ze jou niet opmerken.

Welke vogels heb jij al gezien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s