andere, ecologie

Welke groene acties kun je zelf ondernemen?

Het is niet gemakkelijk om alles in je eentje te doen als het om duurzaamheid gaat. Sommige mensen hebben ook gewoon meer invloed dan jij. Leg je je er dan maar bij neer en stop je met ecologie? Ik zou je het niet aanraden. Ook ik heb soms wel het gevoel dat het helemaal niets uitmaakt. Maar gelukkig heb ik een aantal dingen op een lijstje staan die een iets grotere impact hebben. Je kunt er mensen mee inspireren of mensen mee waarschuwen.

1/4 van alle dieren zal uitsterven als er niet ondernomen word.
  • Schrijf een brief naar een minister om te tonen dat er echt mensen zijn die zich zorgen maken. Deze mensen hebben wat meer impact dan jij en ik. Meestal kunnen ze dan ook wat meer mensen overtuigen.
  • Organiseer een schoonmaakactie voor je straat. Je gaat gewoon langs aan de deur en vraagt of ze willen helpen met de schoonmaak van de straat. De meeste mensen zijn heel aardig en zullen meedoen. Je moet natuurlijk wel een bepaald datum hebben gepland.
  • Doe mee met een betoging. Het is natuurlijk extra leuk om dan ook een origineel bordje te hebben. Dat hoeft niet maar het is wel leuk om te tonen dat je ergens moeite voor wilt doen.
  • Als je in de buurt woont van een park met dikke bomen dan kun je nestkastjes ophangen. Vraag wel eerst aan de bevoegde diensten of dat dat mag.
  • Leer mensen hoe ze bewuster met bijvoorbeeld energie kunnen omgaan. Zo help je niet alleen mensen maar krijg je ook een beetje de status van expert.
  • Steek briefjes bij mensen in de bus voor reclame te maken voor een zelfbedachte workshop. Bijvoorbeeld duurzaam koken.
  • Je kunt zelf een actie bedenken en die dan laten registreren. Je kunt zo’n actie laten registreren op natuurenmilieu.

Als je zelf nog leuke ideeën hebt voor een grotere actie dan lees ik die graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s