tuinieren

Wat zijn de noodzakelijke tuinier tools?

Als tuinman/tuinvrouw heb je een paar basisbenodigdheden nodig. Het zijn enkel de dingen die absoluut noodzakelijk zijn. Er zijn er niet zoveel maar je hebt wel veel keuze. En vaak niet alleen de noodzakelijke dingen. Laat je niet verleiden tot aankopen die je niet nodig hebt. Je hebt echt niet zo’n dure bladblazer nodig.

Het zijn niet zoveel dingen. En ik heb hier altijd gekozen voor de milieuvriendelijkste vorm.

De tuinier tools

  • Een schepje: ja, dit is belangrijk om een beetje te graven zonder dat je handen vuil worden. Kies het liefst voor eentje met een houten handvat. Maar dan wel één met het fsc kenmerk. Dit staat voor duurzame bosbouw. Zo steun je ook een beetje het regenwoud.
  • Een paar handschoenen kunnen handig zijn bij het oogsten, bij het plukken van brandnetels en als er vaak katten in je tuin lopen moet je ze zeker dragen. Toen ik dat nog niet deed kreeg ik lintwormen. Dat was vreemd want ik ben vegetariër. Toen we ontdekten wat het was bleek het door de katten te zijn. Ze deden hun uitwerpselen in mijn bak, in die uitwerpselen zaten lintworm eitjes, als ik de aarde dan aanraakte met mijn handen zaten die eitjes ook op mij en een paar dagen later in mij. Dus een goeie tip draag je handschoenen als je in de aarde zit te wroeten. ( Wees gerust ik ben ze al snel weer kwijtgeraakt😉)
  • Zaadjes heb je natuurlijk nodig. Zonder zaadjes kun je nergens iets zaaien. Je hebt twee manieren hoe je eraan kun komen. Je kunt ze oogsten uit planten die je koopt maar dat kun je niet bij alle planten of je koopt zaadjes. De laatste manier is geschikt voor ieder soort zaad, behalve dan voor fruitbomen.
  • Een gieter is nodig voor planten te begieten. Verder hoef ik daar niet echt uitleg over te geven.

Voor een klein stadstuintje is dit eigenlijk alles dat je nodig hebt. Het is verbazingwekkend weinig, niet? Toch is dit alles wat je nodig hebt. Oja, wat die bladblazer betreft, bladeren op de grond zijn leuk voor de nodige insecten in je tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s