ecologie, lectuur

5 echt interessante boeken over de klimaatopwarming en dergelijke.

Ik had geen zin om een volledige blogpost over ieder boek te schrijven dus heb ik enkele van de boeken die ik het leukst vond verzameld. Opgelet! sommige van deze boeken deinzen er niet van terug om gewoon de waarheid te zeggen. En deze boeken hebben een redelijk sterke mening. Dus hier gaan we.

  1. Eerste hulp bij klimaatverandering. Dit boek is als enige dat ik ken ook met getekende plaatjes. Het legt uit hoe je een klimaatheld word en is opgedeeld in handige hoofdstukken. Het is dan eigenlijk ook niet speciaal nodig om het boek netjes van achteren naar voren uit te lezen. Voor mij waren de twee handigste hoofdstukken die over klimaatcommunicatie( zoek maar eens op) en de handleiding zelf. Het was wel moeilijk om het te pakken te krijgen. In de bibliotheek was het boek blijkbaar erg gewild.
  2. Groene leugens. Dit is een mooi boek over greenwashing. Wat dat allemaal is en wat de gevolgen ervan zijn lees je in dit boek. Opgelet! dit is niet voor gevoelige lezers. En ik kan het weten.
  3. Het zero waste project. Dit is niet echt met een sterke mening. Het is een soort verhaal met tegelijkertijd tips voor een zero waste levensstijl. Het is zeer leuk om te weten dat je niet alleen staat met je twijfelingen over zero waste en duurzaam leven. Dit boek zorgt daarvoor.
  4. Groene voeten. Dit is een boek voor kinderen, over klimaatopwarming en je ecologische voetafdruk. Je krijgt interessante weetjes, en komt te weten wat je kunt doen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Je krijgt ook inspiratie via verschillende interviews met mensen. Zo staat er één in met een meisje dat een serie boeken heeft geschreven over bedreigde dieren.
  5. Ons huis staat in brand : een gezin en de toekomst van onze planeet, van Greta Thunberg en haar familie. Dat laatste zet ik erbij omdat niemand anders weet waarover ik het heb. Dit is ook beter bekend als het boek van Greta Thunberg. Opgelet! dit is een heel zwaar boek, en je moet de tijd nemen om het te lezen en alles wat er geschreven wordt, op zijn plaats te zetten. Het boek geeft je heel veel motivatie, maar je kunt er ook heel neerslachtig van worden.

Heb jij nog boeken die je zeker zou aanraden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s