ecologie, personal

5 bekende en minder bekende klimaathelden

Mensen die iets goeds hebben gedaan voor het klimaat zijn voor mij klimaathelden. In hoe-word-je-een-klimaatheld leg ik uit hoe je een klimaatheld wordt. Maar, er zijn nu natuurlijk ook al klimaathelden. Er zijn een paar heel bekende, en veel niet bekenden die ook een beetje eer verdienen.

getekend door: Anabella Meijer, eerstehulpbijklimaatverandering.nl
  1. Greta thunberg is mijn grootste idool, en waarschijnlijk ook de bekendste klimaatheld(in). Ze is nog maar een kind, maar ze houd wel al fantastische speeches. De bekendste is how dare you. Dat vind ik zelf een supermooie speech. Haar verdienste als klimaatheld is vooral dat ze het grotere publiek heeft wakker gemaakt voor de klimaatopwarming. Ook ik ben mij daardoor, daarvoor gaan interesseren.
  2. Lian Kandelaar (12) is denk ik niet zo bekend. Ze is een kinderboekenschrijver, en heeft al menig boek over bedreigde dieren geschreven. Met deze boeken informeert ze kinderen over bedreigde dieren. Haar eerste boek: missie red de dieren, schreef ze toen ze tien was. Dit is haar blog.
  3. Antoine Repessé heeft er een vuil project op zitten, letterlijk! Hij heeft kilo’s afval verzameld. En er dan mooie foto’s van gemaakt. Deze foto’s zijn de volledige wereld rondgegaan. Je kunt ze nu ook nog zien op antoinerepesse.com.
  4. Mare van den Heuvel is een van de jongste klimaatonderzoekers ter wereld. In augustus 2017 heeft ze gewerkt op Spitsbergen. Dat is een eiland van Noorwegen vlak bij de Noordpool. Daar nam ze moddermonsters. Ze zag er de smeltende permafrost en op foto’s zag ze dat er vroeger veel meer sneeuw lag.
  5. Angela Hasseltine Pozzi is een Amerikaanse kunstenares. Ze woont aan zee in de Amerikaanse staat Oregon. En toen ze doorhad dat er heel veel plastic in de zee dreef schrok ze geweldig. Ze begon grote dieren te maken van aangespoeld plastic. Nu is er een volledig project uit bestaan: washed ashore. Zelf heeft ze ondertussen zeventig van deze dieren gemaakt. Waaronder de octopus.
Washed Ashore: Art to Save the Sea | Smithsonian Ocean
https://washedashore.org/

Ken jij nog een klimaatheld? Op climate_heroes vind je er nog veel meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s