natuur

Steeds meer diersoorten terug van weggeweest.

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord, de wolf is terug in België. Al een tijdje trouwens. Maar, nu komen ook de lynx, de bever, en de steenmarter terug. Aan de ene kant is het natuurlijk goed, maar zal de angst voor honger en gevaar weer toenemen en deze dieren verdrijven? Of zal de mens ze hun gang laten gaan zodat ze weer kunnen leven zoals vroeger?

Ze zullen waarschijnlijk niet echt meer zoals vroeger leven. Want, waar zijn die bossen en hun andere territoriums naartoe? Maar, zo erg vinden ze dat niet. De bever houdt bijvoorbeeld van moerasbossen, maar stelt zich ook tevreden met vijvers. En de das die leeft in Frankrijk al in groenzone’s rond de steden. Ook de boommarter voelt zich thuis in boomrijke villasteden. Dus, deze dieren vinden ook een nieuwe thuisplek.

Maar, mensen kunnen best wel eens boos worden op deze “nieuwkomers”. Kijk maar waarom.

  • De marter: Dit dier bijt soms auto en elektriciteitsdraden kapot. Dat is natuurlijk niet echt handig als je de auto nodig hebt. Maar, soms vreten ze zich ook een weg door zolders. En bovendien zijn marters carnivoren. Dus lusten ze af en toe wel een kippetje of een ander vogeltje.
  • In de middeleeuwen wouden ze de otter uitroeien. De reden was dat mensen voortdurend honger hadden en dus wouden ze niet dat er vis van hen werd gestolen. Daardoor werd de otter al snel tot een vijand uitgeroepen en werden ze verjaagd. Zelfs nu zijn er (onder de vissers) mensen die otters opnieuw willen uitroeien.
  • De bever: Hier is het een beetje hetzelfde als met de otter. Het dier eet vis, waardoor de vissers minder hebben.
  • De wolf: eigenlijk is er niet echt een reden om e wolf te willen wegjagen, behalve angst. Het kan weleens zijn dat wolven in de avond en in de nacht naar de stad gaan komen. En natuurlijk zijn sommige mensen daar bang voor. Ik ook wel een beetje. Maar, moet de wolf omdat hij voedsel zoekt verjaagt worden? Nee, dat denk ik niet.
  • De vos: Sommige mensen vinden tegenwoordig al vossen of vosjes in een tuin. Ze hebben roofdieren eigenlijk niet zo graag dicht in hun buurt. En kippenhouders houden ook niet echt van vossen. Vooral omdat vossen van een lekker kippetje houden. Toch kun je ze tegenhouden met en goed hek. Maar, dat willen mensen soms niet.

Ik heb een deel van mijn informatie van dit artikel. Je ziet het, er zijn redenen waarom dat mensen die dieren opnieuw weg willen. Maar, zou jij dat willen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s