ecologie, plastic

Hoe kun je het zeeleven beschermen?

Nu denk je misschien:” ja, maar ik woon niet aan de zee.” Ik kan je vertellen: zelfs dan kun je verschillende dingen doen om het zeeleven te beschermen. En natuurlijk zal een beach clean-up erop staan, maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen.

Je ziet het al op deze foto, het zeeleven heeft veel te lijden onder plastic. Dus een aantal van deze tips zullen over plastic gaan. Eigenlijk gaan ze daar bijna allemaal over.

  • Steun een organisatie die het zeeleven beschermt. Je hebt er verschillende zoals, wwf , seafirst . Als je op het internet zoekt naar deze zee beschermers, dan vind je er nog meer. Op de website’s van kustgebieden staan er soms ook enkele beschermingsprogramma’s.
  • Maak je voedselafdruk zo klein mogelijk. Dat is een van de grootste factors in het uitstoten van CO2, En ja, de zee heeft daaronder te leiden. De zee neemt heel veel CO2 op en daardoor verzuurt de zee. Als de zee verzuurt kunnen vissen en andere zeedieren heel moeizaam of niet overleven.
  • Gebruik zo weinig mogelijk plastic. Heel veel plastic belandt uiteindelijk in de oceaan. En plastic breekt niet af. Nee, plastic wordt gewoon heel klein. Dan eten vissen dat op en uiteindelijk eten wijzelf dat plastic ook. Je hebt er dus ook zelf belang bij dat we zo weinig mogelijk plastic gebruiken.
  • Als je rookt dan heb je hierbij nog een reden om te stoppen. Al die sigarettenpeuken komen ook terecht in de oceaan. Dat is de vervuiling die je trouwens ook het meest op straat ziet. En komt dus ook het vaakst voor in de oceaan.
  • Vertel andere mensen over wat voor impact plastic heeft. Zo beïnvloed je mensen op een positieve manier. En als ze vragen waarom je zou minderen of stoppen met plastic, dan kun je zeggen: “dan betaal je minder voor vuilniszakken.” want zo is het ook.

Vertel me zeker welke tips jij gaat uitproberen en als je zelf nog goeie tips hebt om minder plastic te verbruiken, dan kun je ze altijd aan mij vertellen.😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s