natuur

Hevige bosbranden

Je hebt het een tijdje geleden vast wel gehoord. Het Amazonewoud staat in brand. En niet alleen daar. Maar ook in Argentinië en in Californië waren er grote bosbranden. En natuurlijk is het in de zomer normaal dat er daar enkele bosbranden zijn. Maar, zulke grote en zolang. Nee, dat is niet normaal. De rook was zelfs zichtbaar vanuit de ruimte! Hier verzamelde ik verschillende feiten, en waarom dat die bossen daar moeten verdwijnen.

Normaal gezien zijn bosbranden in deze tijd van het jaar vrij zeldzaam. Dat komt omdat het regenwoud zeer vochtig is en dus vat het gewas niet zo snel vlam. Die kans verhoogt in juli en augustus, wanneer de temperaturen hoger zijn dan in de rest van het jaar. Maar, nu zijn die temperaturen veel hoger door de opwarming van de aarde. En daar komt bij dat veel boeren landbouwgrond willen vrijmaken, en worden er dus branden aangestoken. De bosbranden van dit jaar zijn met 84 procent gestegen tegenover vorig jaar.

En er zijn verschillende redenen waarom dat dat er is, kijk maar.

  1. Bij die bosbranden komt er ontzettend veel co2 vrij. En daardoor stijgt de temperatuur nog meer, en zullen die bosbranden nog vaker voorkomen. Het werkt dus als een soort zelfversterker.
  2. Het Amazonewoud (als voorbeeld) heeft met zijn enorme zuivering van co2 een enorme impact. Als dit regenwoud verdwijnt dan zullen er overal smog en giftige dampen zijn. En dat tast de gezondheid van heel veel mensen aan. En dan kunnen er dodelijke slachtoffers vallen.
  3. Heel veel dieren zullen uitsterven als die bossen verdwijnen. En van sommige zullen we zelfs nooit weten dat ze er waren. Want er vallen er ook nog veel te ontdekken.

Ik zo nog kunnen verder gaan met deprimerend nieuws, maar ik denk dat je het wel door hebt. Al die wouden moeten gered worden. Als je een goed idee hebt om dat te doen. Ik ben een en al oor.

Een gedachte over “Hevige bosbranden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s