ecologie

Mensen en ecologisch leven. Verschillende standpunten

Het is logisch dat sommige mensen ecologisch leven belangrijker vinden dan anderen. Het is ook logisch dat verschillende mensen verschillende meningen hebben. Maar, het is niet logisch dat we in plaats van te kijken wat we eruit kunnen leren ons gelijk proberen te halen. Uit iedere mening valt er te leren. En dat is wat ik je vandaag ga proberen tonen, door aan verschillende mensen deze vraag te stellen: “Hoe sta jij tegenover ecologisch leven?”. En als tweede vraag heb ik: “Doe je zelf iets voor de natuur?”

  • Alana: “Ik vind het wel een tof idee, maar de uitvoering is iets anders.😉” 2: “Ja, ik gebruik minder plastic. En ik ga als ik wat ouder ben ook bomen planten in mijn tuin, maar echt VEEL bomen, en ik eet ook alleen maar kip en vis❀.
  • Sara de woordjuf: “Ik ben voor! Het moet!” 2: Jazeker! Ik heb een herbruikbare waterfles, eet weinig vlees en koop lokaal. Ik plant inheemse planten en bomen.”
  • Mama: “Ik vind dat iedereen dat zou moeten proberen. Maar, vind het moeilijk om betrouwbare bronnen te vinden over wat bij een bepaald iets de beste optie is.” 2: “Ik probeer stil te staan bij iedere keuze die ik maak.”
  • Eryeta: “Ik vind ecologisch leven leuk. Ik vind ook dat iedereen op zijn minst een beetje zijn best moet doen om de natuur, en lucht schoon te houden. Het is leuk om in de natuur te wandelen want daar heb je geen last van slechte gassen, of toch minder.” 2: “Ik gooi nooit zomaar afval op straat, en neem liever een douche dan een bad.”
  • Geert: “Ecologisch leven is moeilijk maar nodig.” 2: “Ik woon in een passief huis, heb inlandse planten in de tuin staan en ben lid van Natuurpunt.”
  • Tante Jessie: “Ik vind dat iedereen ecologisch moet leven. Het is belangrijk dat we als mens nadenken bij wat we doen en wat we kopen en niet zomaar kopen omdat we iets willen hebben. We moeten meer stilstaan bij de gevolgen van onze levensstijl en als we die allemaal een beetje aanpassen, kunnen we de wereld misschien terug gezonder maken.
  • Lotte: “Ja, ecologisch leven is goed en ik vind dat meer mensen dat moeten doen” 2: “Niet zo veel maar we gaan wel een hybride auto kopen. Ik doe niet veel voor de natuur maar ook niet veel erge dingen zoals papiertjes op de grond gooien”
  • Giovanna Jansens: “Vind ik belangrijk, maar ik ben er niet fanatiek mee bezig” 2: “Op dit moment niet.”

Je ziet, dat er veel verschillende soorten meningen zijn. En veel soorten mensen. Heb je hier iets nieuws van geleerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s